Nog 2 weken

De vakantie komt snel dichterbij en dat betekent dat er nog van alles geregeld moet worden. De radiospullen zullen uiteraard ook weer meegaan en dat betekent zeker een mastje en een paar dipolen (80, 40 en 20 meter).

Maar inmiddels weet ik dat die niet overal op te hangen zijn en bovendien meestal pas aan de beurt zijn als de rest gedaan is.

Dit jaar neem ik daarom een paar extra antennes mee om in ieder geval iets te hebben wat snel beschikbaar is: links een 5/8 Kathrein voor 2m (heel lang geleden overgeomen van wijlen PA0BWX, bekend van het vakantienet) en rechts een Outbacker voor HF, beide op een magneetvoet.

De Outbacker zou ook op 80m moeten werken (wel handig als ik dan even de metalen trap weghaal), maar bij even kort testen, kreeg ik ‘m niet afgestemd. Op 40m lukte dat prima, hoewel de prestaties natuurlijk flink achterblijven bij de dipool, maar een slechte antenne is altijd beter dan geen antenne.

De testopstelling op dit plaatje is de Xiegu G-90 met een Xiegu powerpack (80 Ah volgens de specificaties), dus ik kan ook nog ter plaatste /P op stap gaan (misschien een keer vanaf een bergtop een poging wagen). We gaan het zien.