A13 Velddagen

Wanneer?

De volgende velddagen zijn op 1 en 2 juni, waarschijnlijk weer op mini camping Den Oorsprong in Boxtel, maar dat wordt uiterlijk een maand van tevoren definitief beslist.

Wat zijn Velddagen?

Officieel zijn het “contesten vanuit het veld”, dus bedoeld om verbindingen te maken met andere (velddag)stations.

Binnen de afdeling Eindhoven doen we meestal niet (fanatiek) mee met de officiƫle velddagcontest, maar komen we om eens lekker te kunnen experimenteren met antennes (als voorbereiding op de vakantie), gezellig bij te praten met oude en nieuwe bekenden.

We houden de velddagen op dezelfde data als de wereldwijde contest van de International Amateur Radio Union (IARU) en dat zijn de eerste volle weekeinden van juni (alleen verbindingen in morse of CW) en september (alleen in spraak of SSB). Je bent dan in ieder geval verzekerd van heel veel tegenstations.

Een enkele keer valt de versie in juni samen met Pinksteren en dan verschuiven we de Velddagen meestal een week.

Binnen de Veron afdeling Eindhoven doet een aantal amateurs al jaren mee; in ieder geval voor de gezelligheid, maar bijvoorbeeld ook om lekker te kunnen experimenteren met antennes, want daarvoor heb je thuis niet altijd de ruimte.

De afgelopen jaren hadden we regelmatig een veiling/verkoop van meegebrachte spulln en vast onderdeel van de A13 Velddagen is de gezamenlijke barbeque op zaterdag, waarbij de afdeling zorgt voor de bakken en de kolen en je zelf de rest regelt.

Deelname staat open voor iedereen (met of zonder zendmachtiging en wel of geen lid van de Veron).

In verband met de planning (te reserveren ruimte en eventueel bbq) wordt je verzocht dat vooraf te melden bij mij (via email pa3dwj [at] veron.nl)

Nieuwsgierig? Neem dan ook gerust even contact op.

Velddagen september 2023

Voor de tweede keer stonden we op Den Oorsprong in Boxtel, het weer was best goed, alleen de opkomst was nog iets lager dan in het voorjaar: 4 A13 kampeerders (1 caravan, 2 tenten en een camper) met 6 personen en op zaterdag een stuk of 5 bezoekers.

Deze keer hadden we geen velding/verkoop, maar de sfeer was als altijd prima,

Velddagen juni 2023

Voor de eerste keer stonden we op mini-camping Den Oorsprong omdat de opvolger van Knienseerd nog niet gereed was. Tijdens de zoektocht naar een alternatief kreeg Kees de tip van Hans (PE1ECO) om hier eens te kijken. En dat bleek een prima optie: een groot veld, zodat we er prima terecht konden en een eigenaresse die flexibel is (en aan zendamateurs gewend), dus het was een leuke ervaring, natuurlijk ook door het prachtige weer.

De opkomst was beperkt: 7 kampeerders (camper, caravan, vouwwagen en 2 tenten), op zaterdag aangevuld met wat bezoekers, maar dat deed aan de gezelligheid niets af.