Druk bezig…

met alle voorbereidingen voor kamperen tijdens het LRCH jubileum, familiebezoek en natuurlijk het Veron Pinksterkamp deze maand. Dus er gebeurt genoeg, maar ik heb weinig posts gestuurd. Vanaf nu gaat dat weer veranderen.

Om te beginnen is hier de QSL-kaart voor het VPK. Voor de niet radio-amateurs: deze wordt verstuurd naar een andere radio-amateur ter bevestiging van een gemaakte verbinding. Tegenwoordig kan dat ook electronisch, maar een “papieren” kaartje blijft leuk. De kaart bevat de roepnaam die ik ga gebruiken: “PA” geeft aan dat het een nederlands station is, “25” staat in dit geval voor de 25e keer dat ik de Kampradio verzorg en “VPK” natuurlijk voor “Veron Pinkster Kamp”.

Ik ben er vroeg bij dit jaar, maar dat komt omdat we al eerder vertrekken en ik de kaarten altijd meeneem. Het merendeel van de verbindingen is altijd met deelnemers en ter plaatse sla ik ze op in mijn laptop, draai dan etiketten uit en plak ze erop, zodat men zijn kaart nog tijdens het kamp kan komen ophalen.

Op de foto links kun je zien hoe we erbij stonden in 2001 (mijn 3e keer als Kampradio). Dit is de oudste, toonbare, foto, want van de jaren ervoor heb ik er helaas geen. De foto rechts is van vorig jaar in Odoorn.