23 juli, pechdag op weg naar Spanje

we waren mooi op tijd klaar voor het vertrek, maar ik was even afgeleid en vergat daarom het neuswiel van de aanhanger op te draaien. Dat bleek dus bij het uitrijden wcheef te zijn gaan staan en toen ik probeerde dat te corrigeren door langzaam achteruit te rijden, brak de klem af. Balen, maar de kar hing gelukkig al aan de auto.
Onderweg in de bergen begon de motor te koken. We zijn twee keer gestopt om de dampbellen kwijt te raken en het de koelvloeistof bij te vullen met water (ik was de tank vergeten mee te nemen). door de grote druk was er namelijk nogals wat uitgespoten via de radiator (die weer keurig dicht bleek na afkoelen).
Bij het eerstvolgende tankstation heb ik meteen een tank met koelvloeistof (en olie, want die had ik ook niet meegenomen).
Door al dat gedoe waren we om 7 uur nog onderweg en dat was de slutingstijd voor de camping Solopuent Castiello de Jaca, waar we naar toe wilden. Vlug even gebeld en de situatie uitgelegd, geen probleem als we nog een uurtje later kwamen.
En daar staan we nu, een dagje uitblazen en vanavond eens kijken hoe het restaurant is.
Morgen naar Monumento al Pastor en in Pamplona naar de aanhangwagenbedrijf om een nieuwe beugel voor het neuswiel te kopen.
O ja, als we weer thuis zijn wil ik toch eens kijken of ik de tussenbak van een Disco, die in mijn auto zit, niet kan (laten) vervangen door een originele Defenderbak. Dat zou beter moeten werken met zo’n zware aanhanger. Deze vaknatie verder goed uitkijken in de bergen en het kalmpjes aan doen.