Het Groene Bivak komt eraan (nog 2 dagen)

Mijn werk houdt me lekker bezig, dus van voorbereidingen komt niet veel, maar vandaag heb ik toch even tijd gevonden voor de hetelucht kachel. Die had ik vorig jaar al gekocht, want voor een electrisch kacheltje heb je altijd walstroom nodig en bovendien is er op het komende Groene Bivak maar weinig stroom beschikbaar.

Deze kachel werkt op diesel, maar voor de ontsteking, de pomp en de regelaar heb je wel 12V nodig. Op zich geen probleem, maar vorig jaar bleek de spanning tijdens het ontsteken toch teveel in te storten om de kachel goed te laten werken (gelukkig had ik nog een 12V voedinkje bij me).

Inmiddels hetb ik een zgn. buck-booster gekocht (dat kleine grijze kastje in de kabel) en die zorgt dat de kachel altijd 12V krijgt, al zakt de spanning op de plug in naar 8V. Vandaag heb ik ‘m even geprobeerd en het werkt prima (en de kachel is ook meteen getest). Morgen zal ik ‘m even netjes in de kast bouwen en dan kan de kachel in zijn kist en in de auto. Koud zullen we het dus niet hebben de komende week.